RR Lisenskurs 2020

Postet av Borg Motorsykkelklubb den 20. Okt 2019RR LISENSKURS 2020
Borg MC Klubb avholder Lisenskurs.
Datoen er 24.-26. april 2020 i Sarpsborg og på Rudskogen (teori fredag og kjøring lørdag og søndag).


LISENSKURS I ROADRACING 2020.

Du inviteres til å delta ved årets lisens kurs i roadracing, som arrangeres på Rudskogen/Sarpsborg 24.-26.april 2020.

Formål og opplæring

I tillegg til å kvalifisere motorsyklister til deltagelse i roadracing, kan formålet med kurset beskrives i 3 hovedpunkter: 

  1. Å flytte ”motorsykkel racing” som i noen grad foregår på veien, til ordnede  

forhold på lukkede baner.

  1. Å overføre kunnskap og erfaring i kjøreteknikk fra racing sporten til

Landeveis motorsyklistene.

  1. Kurset bygger på 7 hovedelementer; teori, sikkerhet, teknisk forståelse, svingteknikk, sporvalg, se-teknikk og bremse teknikk

 

Det legges stor vekt på opplæring i kjøreteknikk og korrekt utnyttelse av de tekniske ressurser som i dag finnes i en motorsykkel. Med større kontroll over disse står man sterkere rustet til å møte, og å unngå de uforutsette og farlige situasjoner som oppstår, både i trafikken og på lukket bane.

Vi gjør oppmerksom på at vanlig forsikring for motorkjøretøy ikke gjelder ved banekjøring. Vi anbefaler deg eventuelt å ta kontakt med ditt forsikringsselskap om forsikringen også kan omfatte dette i forkant av kurset.

Varighet

Kurset arrangeres over 3 dager, dvs. teori på fredag (fremmøte kl.11.00 på Quality hotell), kjøring og bane kjennskap lørdag og søndag. Bestått kurs (teori + praksis) gir adgang til å løse fører lisens og delta i debutant løp. Varighet på kurset vil være på fredag, kl. 11:00 til ca. 21:00, lørdag, 07:00 til 18:00 og søndag kl. 12:00 til 19:00.

 

Påmelding og hva kursavgiften dekker

Du melder deg på ved å innbetale kursavgiften på kr. 4000.- til bankkontonr. 10902133289 (Borg MC-klubb, Veslemyrv. 10, 1715 Yven). Fint om du samtidig sender en mail til: roy-p2@online.no, slik at vi også får registrert din e-mailadresse. Kursavgiften dekker kurs + materiell + varm lunsj alle tre dagene.

Overnatting

Det er mulig å campe i depoet på Rudskogen. Porten vil være åpen frem til kl. 23:00 på fredag kveld. Ønsker du å overnatte på hotell har vi følgende forslag:

Scandic Sarpsborg telefon 69 124200, mail: sarpsborg@scandichotels.com. NIF har avtale med denne hotellkjeden. Referansenr. Er D000025244. 

Quality hotell, Sarpsborg, www.nordicchoicehotels.no/sarpsborg E-post q.sarpsborg@choice.no 

 

Kan jeg starte opplæring nå? 

Du kan allerede nå starte med teoridelen på nett. NMF (Norges Motorsport Forbund), har utarbeidet en nettbasert kursdel. Dvs. at du ved å logge deg inn i https://kurs.idrett.no kan gjennomgå den generelle delen av lisens kurset og avlegge den teoretisk del-prøven i forkant av kurset. Husk å skrive ut «DIPLOMET» på godkjent del-prøve. Denne må fremvises ved innsjekk. For å kunne gjennomføre den første delen av kurset må du først melde deg inn i en NMF tilsluttet klubb. Dette erstatter ikke teorikurset på fredagen. Nettkurset omhandler kun det generelle reglementet for alle motorsykkelgrener. Fredagens teorikurs omhandler SR (Spesial Reglement) for road racing og er obligatorisk for å få godkjent lisenskurs. Det nettbaserte kurset er også obligatorisk. 

 

Hvordan melder jeg meg inn i en klubb?

For å melde deg inn i en klubb gjør du følgene:

Gå til Min Idrett https://minidrett.nif.no/ klikk på ”Ny bruker”. Lag deg en profil i min idrett.

Du bruker samme profil i min idrett i www.nmfsport.no. Her administreres lisenser, faste startnummer og påmeldinger.

Når du har kommet inn i min profil så velger du ”medlemskap” på menyen øverst.

Velg ”finn ny klubb” Hvis du ønsker å melde deg inn i Borg MC-klubb, søker du etter Borg motorsykkelklubb. Velg klubb og velg grenen du ønsker å tilhøre. Klikk på send søknad. 

Vi godkjenner søknadene så fort vi kan, men det kan ta et par dager

Når medlemskapet er i orden kan du logge deg inn på: https://kurs.idrett.no/course/search.php?search=lisenskurs med den samme bruker og passord som til Min Idrett. Når du er ferdig med kurset, skriver du ut diplomet.   

 

Krav og oppfordringer

Vi oppfordrer deg til å betale så raskt som mulig, slik at du kan få tilsendt kursmateriell i god tid før kurset starter. Nødvendig kursmateriell vil bli sendt ut etter hvert som dere har betalt. (Starter utsendelse av kursmateriell i mars, da årets reglement ikke er ferdig før). Kurs materiellet må gjennomgås før kursstart.

Vi ber deg også om å påføre på bankgiroen, eller melding til mottager, om du har en ”bane sykkel” (uregistrert) eller en ”vanlig landeveissykkel”. Forutsetning for å delta: Medlem i en klubb tilsluttet NMF og egen motorsykkel.

NB! Deltagerne må bruke skinndress og helhjelm av glassfiber/kevlar/Carbon. IKKE plast

Kubikkbegrensning/alder; 125 ccm og 250 ccm/4-takt fra 13 år.

        Fra 15 år opptil 600 ccm.

        Fri kubikk fra 17 år.

 

LYDMÅLING: Det vil også i år bli lyd måling av samtlige motorsykler, grensen er 102 dB(A). Sykler som måler høyere enn dette, vil IKKE få tillatelse til å kjøre på banen. Grunnen er enkel, nabo hensyn samt at reglementet skal følges.  Originale eksosanlegg ligger godt under denne grensen. 

Har du flere spørsmål vedrørende kurset kan du ta kontakt med følgende:

 

Tommy Ek, kursholder                      : tlf. 96237200/ e-mail: tommy.ek@autodata-as.no

Kjersti Pedersen, organisator             : e-mail: roy-p2@online.no

 

Med hilsen

Borg MC-klubb RR Gruppen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.